Dé zorggids van Wageningen

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei

Hoera, u bent zwanger! Maar nu… u zal vast veel vragen hebben, wat moet u allemaal regelen en in huis halen voor de zwangerschap en baby. Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei kan u goed begeleiden.

Kraamzorg, de eerste 8 dagen na de bevalling
Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei verleent kraamzorg de eerste 8 dagen na de bevalling. Daarnaast verlenen we partusassistentie thuis en bij een poliklinische bevalling, leveren ze avond- en nachtzorg, vervroegd ontslag na sectio en couveusenazorg.

Huisbezoek
We komen al in de 7e maand van de zwangerschap op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek zal de kraamzorgconsulente uw wensen bespreken. Wilt u naast de geïndiceerde uren, gemiddeld 6 uur per dag, nog uren bijkopen? Dan is dat altijd mogelijk. Hiermee verhoogt u de zorguren per dag, naar bijvoorbeeld 8 uur per dag. U kunt er ook voor kiezen om de zorg met een aantal dagen uit te breiden.

Kwalificaties van De Bakermat
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: alle kraamverzorgenden zijn ingeschreven in het KCKZ-register. Daarnaast is de organisatie in het bezit van het ISO/HKZ-certificaat en aangesloten bij de brancheorganisatie BO. Tevens volgen zij de vuistregels van de WHO als het gaat om borstvoedingsbegeleiding.

Specialiteiten van Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei
Verder is het goed om te weten dat één van de specialiteiten van Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei de begeleiding en zorg bij borstvoeding is. De kraamverzorgenden worden jaarlijks geschoold. Het gebruik van de dubbelzijdige borstkolf met persoonlijke set en andere hulpmiddelen verstrekken zij gratis.

Kosten en vergoeding
Uw zorgverzekeraar vergoedt grotendeels de kraamzorg. Zij vragen een eigen bijdrage van € 4,70 per uur voor kraamzorg. Deze bijdrage is landelijk vastgesteld. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan vergoeden veel zorgverzekeraars deze eigen bijdrage. Lees uw polisvoorwaarden of bekijk de vergoedingen per zorgverzekeraar. Na de kraamtijd ontvangt u een factuur voor de eigen bijdrage kraamzorg. Ben je aanvullend verzekerd? Dan declareert u deze bij uw zorgverzekeraar.

kraamzorg.jpg

Nedereindsestraat 30b
4041XG Kesteren

Kraamzorg Betuwe & Gelderse Vallei