Dé zorggids van Wageningen

Kraamzorg Ede - Wageningen, Bennekom & Renkum (Zinkraamzorg De Kleine Kei)

U bent zwanger, gefeliciteerd! Wilt u nu alvast kraamzorg uitkiezen die bij u past en waarop u kunt vertrouwen? ZiNkraamzorg De Kleine Kei geeft uw gezin een goede start. Zo geniet u optimaal van de eerste speciale dagen met elkaar. 

Wat doet een kraamverzorgende van ZiNkraamzorg De Kleine Kei?
Uw kraamverzorgende helpt u en uw gezien bij een goede start als uw baby geboren is. De kraamverzorgende komt de eerste acht dagen na de bevalling (ook wel kraamperiode genoemd) elke dag bij u thuis. Zodat u als ouders na de kraamperiode zelfstandig de zorg voor uw baby kunnen oppakken.

Is een kraamverzorgende aanwezig tijdens de bevalling?
Niet per sé. Bevalt u thuis? Dan komt uw kraamverzorgende al tijdens de bevalling. Zij assisteert de verloskundige. Als u wilt, helpt ze u als moeder met het begeleiden en ondersteunen met wat u maar nodig heeft op dat moment. Van een glas water halen tot helpen bij het opvangen van de weeën. Of een extra hand om in te knijpen. Tijdens de bevalling is de kraamverzorgende is een soort vliegende kiep. Na de bevalling verzorgt ze u en uw baby direct. Zo helpt ze gelijk met het aanleggen van uw baby, als u borstvoeding gaat geven. Een douche na de bevalling kan fijn zijn. Uw kraamverzorgende helpt u hierbij en zorgt ervoor dat u daarna in een fris, schoon bed kan stappen en uw baby lekker bij u komt te liggen.

Aandacht voor de hele familie
Op de eerste plek staat de gezondheid en zorg voor moeder en baby. Maar de kraamhulp doet nog veel meer. Elke dag is anders, maar aan deze taken kunt u denken: 
- Medische controles bij de baby, bijvoorbeeld de temperatuur meten en bijhouden of uw baby genoeg drinkt.
- Medische controles bij u. Ze houdt uw herstel nauw in de gaten. Zo checkt ze de baarmoederstand, meet uw temperatuur en controleert eventuele hechtingen.
- Begeleiding en advies bij de (borst)voeding.
- Emotionele ondersteuning voor zowel moeder als partner, want een kindje krijgen is een grote verandering.
- Alle uitleg en advies die u nodig hebt om na de kraamweek zelfstandig de zorg voor de baby op te pakken. Denk aan: hoe verzorgt u de baby? Hoe zorgt u dat uw baby veilig slaapt? Hoe maakt uw baby duidelijk wat hij of zij nodig heeft?

Samenwerkingen
Wij werken samen met verloskundigenpraktijken De Bakermat en Odebaar in Wageningen. Door de vele kraamverzorgenden die ZiNkraamzorg De Kleine Kei heeft wonen in en rondom Ede, kan ZiNkraamzorg De Kleine Kei perfect invulling geven aan hun streven naar één kraamverzorgende per gezin.

    zinkraamzorg.jpg

    Het Zwarte Paard 1
    3824XB Amersfoort

    Kraamzorg Ede - Wageningen, Bennekom & Renkum (Zinkraamzorg De Kleine Kei)