Dé zorggids van Wageningen

De Bakermat

Kinderwens?
Heeft u een kinderwens en twijfelt u over uw gezondheid of voeding? Bij de Bakermat kunt u terecht voor vragen over (gezond) zwanger worden. Tijdens het kinderwensspreekuur kunnen de verloskundigen u adviseren over bijvoorbeeld medicijnen, vruchtbaarheid, voeding, gevaarlijke stoffen en foliumzuur. Samen met u kijkt de verloskundige hoe u de kans op een gezonde start van de zwangerschap zo groot mogelijk kunt maken.

Zwangerschap
Gefeliciteerd, u bent zwanger! Vaak is het zo dat zwangere vrouwen veel vragen hebben. Bij de Bakermat proberen ze uw vragen tijdens de eerste en vervolgafspraken zo goed mogelijk te beantwoorden en uw onzekerheid weg te nemen. Ze voeren niet alleen medische controles uit, maar u kunt terecht voor veel onderwerpen rondom zwangerschap. U kunt denken aan voeding en leefgewoonten, geboorteplan, voorbereiding op de bevalling, voeding van de baby, verwachtingen van het ouderschap, en dergelijke. Wilt u iets specifieks bespreken? Geef dit dan vooral aan.

De bevalling
Het is zover, de bevalling komt eraan. Heeft u geen medische complicaties? Dan begeleidt één van de verloskundigen u tijdens uw bevalling. Rond 33 weken zwangerschap plannen zij een langere afspraak in op het spreekuur, om het verloop van de bevalling en uw wensen/vragen te bespreken.

Beladviezen
Bel met de verloskundige als u hen nodig heeft! Dus als u even wilt overleggen, als u advies nodig heeft of graag wilt dat de verloskundige langskomt. Dit mag overdag, in de avond, in de nacht of weekend. Sommige vrouwen vinden het prettig dat één van de verloskundige hen continue begeleidt tijdens de baring. Weet dat dit gewoon kan. U geeft aan wat u nodig heeft.

Kraamtijd
Is uw baby geboren? Dan begint de kraamtijd. Dit is de periode waarin u kunt bijkomen van de bevalling en uw kindje gaat leren kennen. Dit is een bijzondere, intense en vaak ook een emotionele week.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 9:15 tot 12:00 te bereiken voor het verzetten van afspraken en niet-spoedeisende vragen op 0317-411971.

Voor bevallingen of ongerustheid over jezelf of je baby zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week, te bereiken op: 0317-616577.

logo-bakermat.jpg

Boterstraat 4a
6701CW WAGENINGEN

De Bakermat