Dé zorggids van Wageningen

Mondhygiënisten Wageningen

Bij Mondhygiënisten Wageningen kunt u terecht voor behandelingen die gericht zijn op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen.

Voorlichting en preventie rondom mondzorg
De mondhygiënisten geven uitleg over het ontstaan van problemen in de mond. Ze leggen uit welke behandelingen er zijn en de eventuele consequenties van het niet uitvoeren van controles en/of behandelingen. De mondhygiënist geeft instructies hoe u uw mond en gebit het beste kunt verzorgen.

Verwijderen van tandsteen
Tandsteen kan zowel boven als onder het tandvlees ontstaan. Een betere mondgezondheid gaat gepaard met het verwijderen van tandsteen. De mondhygiënist gebruikt hiervoor tandsteenverwijderapparatuur of een handinstrumentarium.

Het gebit polijsten
Na een gebitsreiniging voert de mondhygiënist dit standaard uit, zodat alle tanden en kiezen weer glad en schoon zijn.

Paradontale behandeling
Uw tandvlees en kaakbot kan worden beschadigd bij onvoldoende mondhygiëne. Symptomen van tandvleesproblemen kunnen zijn: bloeding, terugtrekken van het tandvlees of het los gaan staan van tanden en/of kiezen. Een behandeling bestaat uit het schoonmaken van de aangetaste oppervlakken en uitleg over het zelf schoonhouden van het gebit. Meestal zijn hier een aantal behandelingen voor nodig.

Tanderosie
Bij tanderosie wordt het tandmateriaal aangetast door zuren. Meestal wordt dit veroorzaakt door zuren in dranken en/of voeding. Dit proces is onherstelbaar. Door middel van voorlichting over eet en drinkmomenten kan de schade mogelijk beperkt blijven.

Slechte adem (halitose)
Heeft u altijd een slechte adem? Dan wordt dit halitose genoemd. Veel mensen hebben hier last van. Een slechte adem gaat niet vanzelf over. Door middel van uitleg over het reinigen van de mond kan het in de meeste gevallen verholpen worden.

Gevoelige tandhalzen
In de loop van de jaren kunt u klachten krijgen van gevoelige tandhalzen door slijtage en/of terugtrekken van het tandvlees. U ervaart pijnscheuten door warmte en/of kou. U kunt deze pijn verminderen door een behandeling te ondergaan bij de mondhygiënist. 

Mondhygiëne bij kinderen
Goede informatie en instructie van ouder en kind met daarnaast preventieve maatregelen zoals fluoridebehandelingen kunnen een goede bijdrage leveren aan het gezond houden van het gebit.

m-logo-mondhygienisten-wageningenklein-zyr.png

Generaal Foulkesweg 27
6703BL Wageningen

Mondhygiënisten Wageningen