Dé zorggids van Wageningen

Orthodontistenpraktijk Wageningen

In Orthodontistenpraktijk Wageningen behandelt de orthodontist veel kinderen met scheefstand van het gebit. Een gecorrigeerd gebit levert een goede kauwfunctie en is beter schoon te houden waarbij de kans op cariës wordt verminderd. Ook geeft een gecorrigeerd gebit het uiterlijk een positieve uitstraling waarbij vaak het zelfvertrouwen toeneemt.

Niet alleen voor kinderen
Ook volwassenen hebben veel baat bij orthodontie. Volwassenen vinden het uiterlijk van de beugel vaak belangrijk. De orthodontist kan informatie geven over de mogelijkheden met minder zichtbare beugels, zoals keramische brackets, linguale techniek of Invisalign.

Wilt u zich aanmelden?
Voordat de behandeling van u of uw kind start, dient u zich (of uw kind) eerst aan te melden. Dit kan via de website van de praktijk of u kunt even bellen. Na de aanmelding neemt Orthodontistenpraktijk Wageningen contact met u op en plannen zij een eerste consult met u in. 

Eerste consult
Tijdens het eerste consult bekijkt de orthodontist of een orthodontische behandeling mogelijk is. Ook brengen zij tijdens dit consult uw wensen en behoeften in kaart. Ze stellen een diagnose en controleren de mondhygiëne. Vervolgens bespreekt de orthodontist gelijk zijn/haar bevindingen met u en/of uw kind. Bovendien is er tijd voor u om vragen te stellen. Komt u en/of uw kind in aanmerking komen voor een behandeling? Dan vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Zij streven ernaar om dit gelijktijdig met het eerste consult te doen. Als dat niet mogelijk is zal de secretaresse een afspraak met u maken.

Uitgebreid onderzoek
Tijdens het uitgebreid onderzoek maakt de assistente een digitale 3D-scan van het gebit, digitale mondfoto’s en röntgenfoto’s. De afspraak duurt ongeveer 40 minuten. Aan de hand van de gegevens die tijdens dit onderzoek worden verzameld stelt de behandelend orthodontist het behandelplan op. Hij/zij maakt een afspraak met u/uw kind om dit te bespreken. 

Bespreken behandelplan
Heeft u een afspraak voor het bespreken van het behandelplan? De orthodontist vertelt u welke beugels u en/of uw kind gaat krijgen. U hoort wat de werking ervan is en wat de geschatte behandeltijd is. Heeft u nog vragen? Dan zal de orthodontist deze ook beantwoorden. Aan het einde van het gesprek, krijgt u bij het maken van de afspraken aan de balie, een tarievenoverzicht mee. Nu kan de behandeling kan starten!

logo orthodontist.png

Orthodontistenpraktijk Wageningen
Floralaan 3
6707HM WAGENINGEN

Orthodontistenpraktijk Wageningen