Dé zorggids van Wageningen

Podo Gelderland

Gezonde voeten houden mensen actief. Voetproblemen kunnen ontstaan als u niet de juiste schoenen draagt, als u overbelasting heeft, reuma, artrose, diabetes of sportblessures. Ook kunt u voetklachten ervaren tijdens staan en/of lopen. Hierdoor kunnen er weer diverse klachten ontstaan en wordt het probleem groter. De podotherapeuten van Podotherapiepraktijk Gelderland hebben ruimschoots ervaring om u verder te helpen bij uw klachten. 

Wie of wat is Podotherapiepraktijk Gelderland?
Podo Gelderland is een podotherapiepraktijk gericht op mensen met voet (gerelateerde) klachten. De podotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van voetproblemen en houdings- en bewegingsklachten. Ook als u klachten hebt door een onderliggende oorzaak of aandoening, zoals diabetes, reuma of een oncologische behandeling dan kunt u bij de podotherapeut terecht. Zij gaan voor vooruitstrevende, specialistische topzorg verlenen en service op maat. Het doel is: zelfredzaamheid en tevredenheid van de patiënt.

Voor welke klachten kunt u terecht?
In de praktijk van podotherapie kan u een afspraak maken als u last heeft van de volgende klachten:
- Klachten na het dragen van slecht passend schoeisel
- Klachten na overbelasting
- Sportblessures
- Reuma
- Artrose
- Diabetes mellitus
- Ingegroeide nagel

Specialisaties binnen de praktijk
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: sportpodotherapeut, oncologische voetzorg, diabetes en bedrijfspodotherapie.

Vraaggesprek en onderzoek
Middels een vraaggesprek wordt richting gegeven aan het onderzoek. Het vervolgonderzoek kan bestaan uit het maken van een voetscan, statische drukmeting, analyse van het looppatroon, beoordeling van de voetfunctie en bekijken huidig schoeisel.

Kwalificaties van Podotherapiepraktijk Gelderland
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: praktijkkeurmerk van de NVvP.

Toegankelijkheid en verwijzing
Podotherapie direct toegankelijk en een verwijzing van de huisarts of specialist is niet noodzakelijk. Opmerking hierbij is dat mensen met diabetes die een afspraak willen maken voor een voetonderzoek wél een verwijzing van de huisarts nodig hebben.

Locatie
Podo Gelderland is gevestigd in het Medisch Centrum Kortenoord in Wageningen, het Zorgpunt in Bennekom en in het Gezondheidscentrum Renkum. 

Podo Gelderland logo 2017.jpg

Medisch Centrum Kortenoord
Binnenhaven 69g
6709PD Wageningen
Loacties in Bennekom, Renkum en Wageningen

Podo Gelderland