Dé zorggids van Wageningen

Logopedie Wageningen

Logopedie Wageningen is een logopedist gericht op iedereen die logopedie nodig heeft, zowel volwassenen als kinderen.


Aanmelden
Heeft u last van uw stem of bent u (of uw kind) slecht verstaanbaar? Of zijn er andere problemen (zoals stotteren of ademproblemen)? Dan kunt u naar de logopedist. U meldt zich telefonisch of per e-mail aan voor de logopedie. Vrijwel direct wordt er dan een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Vervolgens kan de behandeling starten. 

Intakegesprek
In het intakegesprek bespreekt de logopedist waarom u hier zit. Is het voor uzelf, voor uw kind? Verder onderzoek kan nodig zijn. 

Behandeling
Na het intakegesprek, maakt u samen met de logopedist afspraken over de volgende behandelingen, de frequentie, het tijdstip en de looptijd van de behandeling. Elke afspraak duurt 30 minuten, inclusief 5 minuten administratie. Gebruikelijk is om elkaar één keer per week te zien. Na elke afspraak krijgt u/uw kind oefeningen mee om daarmee aan de slag te gaan. 


De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie:
- Stemklachten
- Keelklachten
- Ademklachten
- Verstaanbaarheid bij volwassenen
- Spraak- en taalontwikkeling bij kinderen

LaxVox
Bij Logopedie Wageningen wordt gebruik gemaakt van onder andere LaxVox. LaxVox gaat in op uw stem. Het doel is om het bereiken en gebruiken van de doelstem. Het gaat hier om efficiënt stemgebruik: uw stem klinkt prettig, voelt prettig en is voldoende belastbaar. U kunt hierover meer lezen op de website.

Aanwezige kwalificaties
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: opleiding logopedie, vervolgopleiding specialisatie stemtherapeut, lid van de NVLF, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en ingeschreven in het kwaliteitsregister voor logopedie.

Verwijzing nodig?
Ja. U heeft een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Logopedie is opgenomen in de basisverzekering en wordt vergoed door uw verzekering. Wel geldt dat uw eigen risico eerst wordt aangesproken.

Toegankelijkheid en openingstijden
De afspraken vinden plaats in de praktijk. Maar er is ook de mogelijkheid om online te beeldbellen. De praktijk is geopend op maandag, woensdag & donderdag.

Julianastraat 1
6707DA WAGENINGEN

Logopedie Wageningen