Dé zorggids van Wageningen

Vita Nova Leefstijlcoaching

Vita Nova leefstijlcoaching is een leefstijlcoach die zich niet richt op resultaat, maar op verandering. Vita Nova leefstijlcoaching focust zich op mensen die hun leefstijl willen verbeteren (BMI 25-30; BMI >30).

Wie kan er terecht in de praktijk?
U kunt bij Vita Nova leefstijlcoaching terecht als u overgewicht of obesitas heeft. Maar ook als u (een verhoogd risico) diabetes of hart- en vaatziekten heeft. Daarnaast behandelt zij slaapapneu en artrose. 

Wat voor soort coaching kunt u verwachten?
Bij Vita Nova leefstijlcoaching wordt gebruik gemaakt van coaching op leefstijl (CooL; verzekerde basiszorg): 2-jarig leefstijlprogramma bestaande uit groepssessies en individuele sessies. De deelnemer heeft eigen regie. Inzet van motiverende gespreksvoering, positieve psychologie en het GROW-model. Daarnaast kunt u bij Vita Nova terecht voor individuele coaching, maar ook workshops en trainingen. Daarnaast heeft ze een speciaal programma ontwikkeld voor bedrijven, het leefstijlprogramma 'vita nova'. 

Wat staat centraal?
In alle workshops en trainingen ligt de focus op een gezonde leefstijl. Welke stap u neemt, maakt niets uit. Zodra en zolang u in beweging komt, zet u stappen. En dat is de stap naar verandering! 

Blijvend effect
Heidi Kuin (oprichter Vita Nova) wilt u inspireren en begeleiden naar een gezonde leefstijl met een blijvend effect. Zij helpt u bij het realiseren van realistische doelen als het gaat om beweging, voeding en omgaan met stress en voldoende slaap. Krijg inzicht in uw eigen leven. U hoeft niet gelijk het einde inzicht te hebben, maar ga stap voor stap vooruit. Belangrijk is om te zien wat voor u past en ook werkt. 

Kwalificaties
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: lid van BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland), bezit van CooL-licentie, opgenomen in kwaliteitsregister Kabiz (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg).

Locatie
Verder is het goed om te weten dat coaching beschikbaar is op locatie of online. Dit kan in groepsverband of individueel.