Dé zorggids van Wageningen

Leefstijlcoach Barrantes

Leefstijlcoach Barrantes is een leefstijlcoach voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die door middel van het optimaliseren van hun leefstijl, bepaalde doelen willen bereiken. Stapje voor stapje streven zij naar een gezondere leefstijl.

Voor welke problemen en klachten kunt u terecht bij de leefstijlcoach?
De praktijk ziet vooral:
- Overgewicht. Mensen met een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
- Onvruchtbaarheid. Stellen die in het eerste of tweede jaar op een natuurlijke manier niet zwanger kunnen worden, waarbij de oorzaak niet duidelijk is vastgesteld.
- Kanker. Leefstijlcoaching bij kankerpatiënten die de diagnose kanker net hebben gekregen, of die hun medische behandeling al achter de rug hebben. Het gaat vooral om voedingsadvies, bewegingsadvies en positief denken.
- Mensen die in het dagelijks leven een gezonde leefstijl willen optimaliseren. Met speciale aandacht voor slaapkwaliteit, stressmanagement, persoonlijk voedings- en bewegingsadvies, ontspanning en positief denken.

Specialisaties binnen de praktijk
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: GLI (Gecombineerde leefstijlinterventie) CooL (Coaching op leefstijl), fertility leefstijlcoach, en leefstijlcoaching bij kanker.

Zes speerpunten vormen de basis bij leefstijlcoach voor volwassenen
Bij Leefstijlcoach Barrantes wordt gebruik gemaakt van een behandeling vanuit zes speerpunten die de basis vormen in elk traject: voeding, beweging, slaap, stressmanagement, ontspanning en positief denken. De cliënt bepaalt zelf wat hij of zij wil bereiken, in welke mate, in welke tijd en welke manier het best bij hem of haar past.

Kwalificaties
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: post hbo-diploma ‘Leefstijlcoach’, geaccrediteerd door de BLCN, diploma ‘Natuurlijke gezondheidsleer therapeut’ (3 jaar opleiding op hbo-niveau), certificaat licentiehouder uitvoerder het GLI-programma CooL, certificaat deelname aan het landelijke ‘Fertility congres 2019’, onderdeel van KABIZ (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg).

Verwijzing nodig?
Belangrijk om te vermelden dat deelname aan het GLI-programma CooL alleen mogelijk is met een verwijzing.

minor.jpg

Ben van Londenstraat 29
6709TL Wageningen

Leefstijlcoach Barrantes