Dé zorggids van Wageningen

Leefstijlcoach Reina

Hoe gezond is uw weekend? Coaching op leefstijl wordt gegeven door leefstijlcoach Reina. Zij is een leefstijlcoach gericht op mensen met overgewicht en/of obesitas. Met Cool creëert zij een mooie kans om te werken aan je gezondheid!

Waarvoor kun je terecht?
Verder is het goed om te weten dat de organisatie de volgende diensten aanbiedt: CooL programma en GLI (gecombineerde leefstijlinterventie). Dit wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering na een verwijzing.

Wat is CooL?
CooL staat voor Coaching op leefstijl. Dit is een groepsprogramma, waarbij u ook individuele gesprekken en begeleiding krijgt door een gecertificeerde leefstijlcoach. Het programma duurt twee jaar. In deze tijd doorloopt u 16 groepsbijeenkomsten en meerdere individuele gesprekken. Deze gesprekken zijn weer verdeeld onder een basisprogramma en een onderhoudsprogramma. CooL is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). 

Doelgroep
Voor wie is CooL bedoeld? Coaching op leefstijl is bedoeld voor iedereen ouder dan 18 jaar, als u overgewicht heeft (BMI: 25-30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten heeft. Ook kunt u hier terecht met ernstig overgewicht (BMI > 30). Bent u voldoende gemotiveerd om aan de slag te gaan? Valt u niet onder bovengenoemde criteria? Neem dan even contact op, wie weet zijn er mogelijkheden. 

Voordelen van Coaching op leefstijl
De voordelen van Cool is dat er gekeken wordt naar uw huidige leefstijl. Wat kan er anders? Reina stelt samen met u realistische doelen en geeft een concrete aanpak. Bekijk samen de mogelijkheden. Tijdens het programma wordt u ondersteunt door Reina. Ook uw huisarts of praktijkondersteuner begeleiden u op de achtergrond. 

Aanmelden voor CooL
Wilt u zich aanmelden? Stap dan naar uw huisarts of praktijkondersteuner. Hij of zij kan u vervolgens weer doorverwijzen naar de praktijk. 

Kwalificaties
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en Kabiz. Kabiz staat voor Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg.