Dé zorggids van Wageningen

Handencentrum Midden Nederland

Handencentrum Midden Nederland is een handtherapiepraktijk en houdt zich bezig met de beoordeling en behandeling van problemen aan hand en pols. Dit kan zijn door artrose, overbelasting, botbreuken of peesletsels. Zij werken met gecertificeerde handtherapeuten.

Specifieke kennis
De problematiek rond hand- en polsaandoeningen kan alleen goed worden ingeschat vanuit zee deskundige kennis. De kennis reikt verder dan alleen de anatomie van de han. Het heeft ook betrekking op bijvoorbeeld de aansturingsmechanismen vanuit de hersenen en de psychologische factoren. Zijeen rol spelen bij het functioneren van de hand. Ook vanuit deze gedachte is het handenspreekuur in Veenendaal tot stand gekomen.

Waarvoor kunt u bij hen terecht?
De praktijk ziet alle hand gerelateerde aandoeningen, waaronder:
- Aangeboren afwijkingen
- Traumatische aandoeningen
- Zenuwaandoeningen
- Ouderdomsklachten
- Overbelasting
- Chirurgische ingrepen
- Artrose
- CTS
- Botbreuken
- Dupuytren
- Overige aandoeningen

Specialisaties in de praktijk
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: handtherapie.

De therapievorm
Bij Handencentrum Midden Nederland wordt gebruik gemaakt van fysiotherapie en ergotherapie, spalken/braces en oefentherapie.

Kwalificaties van het centrum
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: gecertificeerde handtherapeuten, spreekuren met plastisch chirurgen, reumatologen en trauma artsen.

Toegankelijkheid en locatie
Verder is het goed om te weten dat ze op de praktijk, aan huis en eventueel met online beeldbellen consulten behandelen. Handencentrum Midden Nederland zit in Veenendaal, Ede en Wageningen.

Vergoeding
Helaas vallen de behandelingen niet onder de basisverzekering van de zorgverzekering. De behandelingen worden, afhankelijk van de polisvoorwaarden, vergoed uit de aanvullende verzekering.

Handencentrum.png

Medisch Centrum Kortenoord
Binnenhaven 69G
6709PD Wageningen
Contact Veenendaal / Ede / Wageningen verloopt via Veenendaal

Handencentrum Midden Nederland