Dé zorggids van Wageningen

Praktijk voor Oefentherapie Karin Vaessen

Praktijk voor Oefentherapie Karin Vaessen

Praktijk oefentherapie Karin Vaessen is een oefentherapiepraktijk gericht op mensen met klachten aan hun houding- en bewegingssysteem die zelf willen werken aan het optimaliseren van hun houding, manier van bewegen, ademhaling of slaappatroon.

De praktijk ziet vooral:
- KANS of RSI
- Werk gerelateerde klachten (bedrijfsoefentherapie Beteropjewerk.nl)
- Slaapproblemen
- Nekklachten
- Rugklachten
- Schouderklachten
- Klachten gerelateerd aan stress/spanning zoals hyperventilatie
- Spanningshoofdpijn

Specialisaties van de praktijk
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: bedrijfsoefentherapie en slaapoefentherapie. Karin is gespecialiseerd in RSI/KANS (klachten aan arm, nek en schouder). Deze klachten komen veel voor bij studenten en medewerkers van de Wageningse Universiteit. Ook op het gebied van stressgerelateerde klachten en incontinentietraining is de praktijk gespecialiseerd.

De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: kwaliteitsregister paramedici.

Verder is het goed om te weten dat online beeldbellen mogelijk is voor zowel de werkplek thuis als voor oefentherapie; online afspraken maken (zelf dag en tijd bepalen). Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk (direct toegankelijk).

Bereikbaarheid
De praktijk is in de regel bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Niet altijd wordt de telefoon opgenomen tijdens het behandelen van patiënten. Laat uw boodschap dan achter op de voicemail. Nog makkelijker is een e-mail sturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk bericht terug. Verder is er een inloopspreekuur op donderdagmiddag van 17.00 – 17.30 uur waarvoor mensen zich kunnen aanmelden via de website.

Inloopspreekuur
Dit inloopspreekuur is gratis en voor studenten met RSI/KANS klachten (Klachten aan arm, nek en schouder). In dit spreekuur kunt u korte vragen stellen die betrekking hebben op RSI/KANS klachten. Daarnaast kunt u hier vragen stellen over oefeningen, werkhouding, en dergelijke. U krijgt advies, zodat u weet wat u kunt doen bij deze klachten (bijvoorbeeld rust, sport/bewegen, pauze) en of therapie en welke therapie geïndiceerd is. Ook wanneer u vragen heeft over eerder gekregen adviezen, oefeningen, tips bent u van harte welkom. 

Bij M-visio
Mennonietenweg 16A
6702AD Wageningen

Praktijk voor Oefentherapie Karin Vaessen