Dé zorggids van Wageningen

DorienBeweegt

Dorien Beweegt Oefentherapie Mensendieck is een praktijk voor oefentherapie voor iedereen die wordt beperkt door lichamelijke, stress- of werkgerelateerde klachten. Door middel van bewustwording, inzicht en specifieke oefeningen leren cliënten hun beweeggedrag en omgeving zo te veranderen dat zij in de toekomst de klachten de baas zijn en minder in hun functioneren beperkt worden.

Wat is oefentherapie?
Bij oefentherapie leert u een gezonde houding aan. Daarnaast leert u soepel en beter te bewegen. Bij oefentherapie gaan ze ervanuit dat klachten voorkomen door bijvoorbeeld een onjuiste houding of een verkeerd bewegingspatroon. Dit kan uiteraard ook ontstaan door ziekte of afwijking. Bewegingen zijn zo vanzelfsprekend dat we er eigenlijk niet over nadenken. Totdat u pijn heeft of klachten ervaart. En hoe kijkt u tegen deze klacht aan? Hier besteden ze in deze praktijk veel aandacht aan. 

Waarvoor kunt u bij Dorien Beweegt Oefentherapie Mensendieck terecht?
In de praktijk komen voornamelijk mensen die last hebben van:
- Hoofdpijn
- Nekklachten
- Schouderklachten
- Rugklachten
- Scoliose
- Slaapproblemen
- Werkgerelateerde klachten
- Stress
- Burn-out
- Hyperventilatie
- Fibromyalgie
- CANS of RSI
- Parkinson(isme)
- CVA (beroerte)
- Hernia

Specialisaties van de oefentherapiepraktijk
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: Oefentherapie Mensendieck, ParkinsonNettherapie, Slaapoefentherapie, behandeling chronische pijn, coping en Bedrijfsoefentherapie.

Kwalificaties van de fysiopraktijk
De fysiopraktijk beschikt over de volgende kwalificaties: Lid van VvOCM, Kwaliteitsregister Paramedici.

Samenwerking met andere disciplines
Verder is het goed om te weten dat Dorien Beweegt indien nodig samenwerkt met andere disciplines binnen de regio Gelderse Vallei.

Locatie mogelijkheden
Behandelingen vinden sinds mei 2021 plaats in het gebouw van Fysiotherapie Wageningen in de Tarthorst. Hier is veel oefenmateriaal aanwezig. Indien u wilt, kan de behandeling ook aan huis of per videoconsult plaatshebben. Behandeling is mogelijk via directe toegankelijkheid en op verwijzing.

Vergoedingen
Behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Chronische aandoeningen die op de chronische lijst van uw zorgverzekering staan worden soms vergoed vanuit de basisverzekering.

image.png

Tarthorst 677
6708HX Wageningen

DorienBeweegt