Dé zorggids van Wageningen

Kinderfysiotherapie Wageningen

Kinderfysiotherapie Wageningen

Kinderfysiotherapie Wageningen is een fysiotherapiepraktijk gericht op kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Zij streven naar spelenderwijs oefenen van zintuigen en motoriek. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie. 

Waarvoor kan uw kind terecht?
De praktijk ziet vooral kinderen met problemen of een achterstand in:
- Motorische ontwikkeling. Heeft uw kind een voorkeurshouding, schrijfproblemen of moeite met leren zwemmen of fietsen?
- Prikkelverwerking. Vindt uw kind het lastig om de aandacht erbij te houden? Heeft hij/zij een chaotische manier van werken? 
- Zindelijkheid. Heeft uw kind moeite met naar het toilet gaan? Plast hij of zij weleens in bed?
- Bewegingsapparaat. Dit heeft te maken met hypermobiliteit, kracht- en/of conditieproblemen, enkel- en/of knieklachten en scoliose.

Specialisaties
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: kinderfysiotherapie, kinderbekkenfysiotherapie, sensorische informatieverwerking en medische hypnose.

Oefentherapie bij Kinderfysiotherapie Wageningen
Bij Kinderfysiotherapie Wageningen wordt gebruik gemaakt van oefentherapie aangepast op het ontwikkelingsniveau van het kind. Bij baby's zijn dat vooral houdings- en hanteringsadviezen aan ouders, bij jonge kinderen gebeurt het oefenen spelenderwijs, bij oudere kinderen is het meer direct oefenen. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van massage, medical taping en medische hypnose. Advisering/uitleg speelt tevens een belangrijke rol.

Samenwerking
De praktijk werkt samen met diverse verwijzers en behandelaars in de regio. Denk bijvoorbeeld aan het consultatiebureau, kinderartsen, jeugdartsen, logopedisten, podotherapeuten, orthopedagogen en algemene fysiotherapeuten. Zo hebben we ook met andere disciplines samenwerkingsverbanden. Zie de website voor meer informatie.

Kwalificaties
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: registratie KRF NL (registratienummer 79883) deelregister fysiotherapie en kinderfysiotherapie. Voldoet aan eisen addendum gespecialiseerde fysiotherapie bij kinderen met problemen in de zindelijkheid, Lid KNGF, NVFK, NSSI, NVCK, bewegingswetenschapper.

Vergoeding vanuit basisverzekering
Verder is het goed om te weten dat kinderfysiotherapie vanuit de basisverzekering wordt vergoed en er geen eigen risico geldt. De kinderfysiotherapeut is direct toegankelijk, d.w.z. dat er geen verwijzing nodig is van arts of specialist. Bij baby's en kinderen die niet mobiel zijn kan de behandeling thuis plaatsvinden. Bij behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig. Soms kan de behandeling op school plaatsvinden; dit is afhankelijk van de vraagstelling, de school en de zorgverzekering.

kinderft-logo-Wag.jpg

Kinderfysiotherapie Wageningen
Rooseveltweg 408C
6707GX WAGENINGEN
werkdagen van 8.30-17.00 uur