Dé zorggids van Wageningen

Fysiotherapie Groothuis

Fysiotherapie Groothuis in Wageningen is een fysiotherapiepraktijk voor alle mensen die moeite of pijn hebben bij bewegen. Dit is de enige fysiotherapiepraktijk in Wageningen die geriatrie fysiotherapie aanbiedt.

Wat is geriatrie fysiotherapie?
Geriatrie fysiotherapie is een specialisatie die zich richt op kwetsbare mensen, voornamelijk met een hoge leeftijd (ouderen) en met complexe problematiek. Mensen die ouder worden zijn vaak iets minder beweeglijk, ervaren klachten en/of belemmeringen in het dagelijkse leven. Een fysiotherapeut, gespecialiseerd in geriatrie, kan hen daarbij verder helpen. Het gaat niet alleen maar om ouderen, maar geriatrie fysiotherapie kan ook voor mensen zijn die door beroerte, de ziekte van Parkinson of dementie elementen van ouderdom vertonen. 

Met welke klachten kunt u naar de praktijk komen? 
- Rugklachten
- Nekklachten
- Schouderklachten
- Artrose
- COPD
- MS
- Parkinson
- Stress gerelateerde klachten
- Hyperventilatie
- Loopproblemen
- Valpreventie

Specialisaties binnen Fysiotherapie Groothuis in Wageningen
De volgende specialisaties zijn aanwezig binnen deze organisatie: algemene fysiotherapie, geriatrie fysiotherapie (fysiotherapie voor ouderen) en manuele therapie, schouderklachten en rugklachten. Daarnaast kunt u terecht voor klachten die te maken hebben met COPD, Parkinson, MS, Niet-Aangeboren Hersenletsel (bijv. CVA), dry needling, artrose, rugschool, valpreventie, problemen met lopen en stressgerelateerde pijnklachten.

Diensten van de praktijk
De praktijk biedt verschillende services aan, zoals: videoconsult en online begeleiding en advies voor thuiszorg en mantelzorgers (tiltechnieken).

Samenwerking
Ook werkt de praktijk samen met Buurtzorg Wageningen en met Solidez waar ze een fit met fysio les geven. Hier kunnen ouderen meedoen met gym, ook als ze met een rollator lopen.

Cursus 'Je brein als medicijn'
Vanaf februari 2022 biedt de praktijk de cursus 'Je Brein Als Medicijn' aan om mensen met stress gerelateerde nek-schouderklachten te helpen. Bent u benieuwd naar de relatie tussen lichaam en geest? U leert in deze cursus hoe het brein de lichamelijke gesteldheid beïnvloedt. Therapeuten van Fysiotherapie Groothuis in Wageningen verzorgen deze cursus. Wilt u meer informatie? Dan kunt u gerust een kijkje nemen op de website.

Logo fysiotherapie groothuis.jpg

Schimmelpenninck gebouw
Nude 30
6702DL Wageningen
Maandag t/m vrijdag 8.00 - 18.00

Fysiotherapie Groothuis