Dé zorggids van Wageningen

Ergoptherapiepraktijk De Den

Krijg uw dagelijks leven weer in de greep met ergotherapie. Ergotherapie Praktijk De Den in Wageningen is een ergotherapiepraktijk voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die in dagelijks leven problemen ondervinden.

Specialisaties binnen deze organisatie:
De ergotherapiepraktijk houdt zich bezig met kinderergotherapie, Parkinson, dementie, hersenletsel, MS, sensorische informatieverwerking, belasting/belastbaarheid, chronische pijn, en cognitieve revalidatie. Op kindergebied weten zij ook raad met S.I, prikkelverwerking, schrijven, en dergelijke.

Kwalificaties van Ergotherapiepraktijk De Den
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: ze zijn aangesloten bij parkinsonnet, edomahnet en bij ms net.

Behandeling aan huis
Verder is het goed om te weten dat de behandeling bij volwassenen meestal thuis plaatsvindt. Kinderen worden vaak gezien in de praktijk, maar soms ook op school of thuis. Er is directe toegankelijkheid, maar soms vraagt de praktijk om een verwijzing vanuit de verzekering voor een behandeling aan huis.

De werkwijze bij trajecten ergotherapie
Als eerst maakt de praktijk met u kennis en bespreken zij het probleem. Daarna kijken ze welke doelen u of uw kind wilt behalen. Er volgt nader onderzoek en vervolgens maken ze – samen met u – een plan van aanpak. U kunt denken aan een functiegerichte training en vaardigheidstraining. Daarna is het tijd om aan de gestelde doelen te werken. Uiteindelijk vindt er een evaluatie plaats en worden de resultaten besproken.

Vergoedingen voor ergotherapie
De vergoeding voor een behandeling voor ergotherapie valt onder verantwoordelijkheid van uw werkgever of u ontvangt vergoeding via uw zorgverzekering. Uw werkgever is verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden, aldus de overheid. Uw werkgever kan zelf besluiten om uw ergotherapie te vergoeden. Dit is niet verplicht. Ergotherapie valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering en er staat maximaal 10 uur per jaar voor. Ergotherapie valt wel onder het eigen risico. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan krijgt u wellicht meer vergoed.

Logo_De_Den.jpeg

Praktijk De Den
Dennenlaan 3
6705BX WAGENINGEN