Dé zorggids van Wageningen

Diëtheek Wageningen

Bij Diëtheek Wageningen kunt u terecht voor voedings-, dieet- en leefstijladvies.

Diëtheek Wageningen helpt u bij:
Zij kunnen u begeleiden bij bijvoorbeeld overgewicht/obesitas (ook voor of na een maagverkleining), eetproblemen, ondergewicht, diabetes, sportvoeding, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, COVID-19 herstelzorg, sondevoeding, prikkelbaar darmsyndroom, spijsverteringsziekten (bv coeliakie), longaandoeningen, oncologie (kanker), duurzame voeding, voedingsproblemen bij kinderen, vegetarische voeding en veganistische voeding.

Een gezonder voedingspatroon
De diëtisten van diëtheek Wageningen zijn getraind om te coachen naar een gezond(er) voedingspatroon waarbij er rekening wordt gehouden met uw specifieke situatie. Geen dieet (tenzij noodzakelijk) maar een leefstijl aanpassing met extra aandacht voor behoud op de lange termijn.
Wat kan u verwachten?
Bij de diëtist mag u verwachten dat u in een eerste gesprek goed gaat uitzoeken waarom u hier bent. Wat is uw hulpvraag? De vraag achter de vraag? Zij willen het juiste voedingspatroon en/of leefstijl vinden die bij u past. Het is belangrijk dat u samen stilstaat bij het realiseren van uw doelen. De beginfase bestaat voornamelijk uit aanpak en advies. Daarna gaat de diëtist door op advies en begeleiding. U krijgt praktische tips en leuke tools mee, wat u direct kunt toepassen. Vervolgens stappen we in de vervolgfase: volhouden. De diëtisten van diëtheek Wageningen laten u niet alleen. Zij blijven u inspireren en indien nodig, coachen. Op deze manier proberen zij terugval te voorkomen.

Kwalificaties van diëtheek Wageningen
De praktijk beschikt over de volgende kwalificaties: geaccrediteerde bijscholingen op in ieder geval bovenstaande specialisaties.
Samenwerking met andere partijen
Met alleen beweging, medicijnen pf problematiek oplossen kom je er niet. Daarom werkt diëtheek Wageningen samen met diverse zorgprofessionals. Denk aan de POH, huisartsen, fysiotherapeuten en gezondheidscentra. De praktijk gelooft in een multidisciplinaire aanpak van de gezondheidsproblematiek.

Met en zonder verwijzing terecht
Verder is het goed om te weten dat u hier zowel met als zonder verwijzing terecht kunt. Huisbezoek is op indicatie van de huisarts mogelijk. Verder zijn alle spreekuurlocaties goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook telefonische en online consulten zijn mogelijk.

LogoDietheek90x30.png

Medisch Centrum Kortenoord
Binnenhaven 69G
6709PD Wageningen

Diëtheek Wageningen